BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

EU formirala tim za borbu protiv „lažnih“ vesti ruskih mesija

EU formirala tim za borbu protiv „lažnih“ vesti ruskih mesija
16.01.2018. god.


Evropska unija formirala je grupu stručnjaka s ciljem da pomogne u otkrivanju lažnih vesti i da predlaže načine otklanjanja problema.

Tim od 39 stručnjaka, koji je imao svoj prvi sastanak, treba da utvrdi koliko je veliki problem, ko bi trebalo da se bori protiv lažnih vesti i na koji način.

Evropski komesar zadužen za digitalno društvo Marija Gabrijel rekla je da se „lažne vesti šire na zabrinjavajućem nivou. One prete reputaciji medija i dobrobiti naših demokratija“.

Pre nekoliko dana francuski predsednik Emanuel Makron predložio je donošenje zakona kojim bi se sprečilo širenje lažnih informacija u vreme izbornih kampanja.

U timu stručnjaka su novinari i akademici, koji će svoje preporuke predati Evropskoj komisiji pre kraja aprila, navela je američka agencija.

Sve aktivnosti EU u "
otkrivanju lažnih vesti" uperene su protiv Rusije i njenih medija. Ranije je EU usvojila rezoluciju o borbi protiv ruskih medija.



  • Izvor
  • foto: thefringenews.com/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Današnje sukobe pobeđuju oni koji su „otvoreni za inovacije“, izjavio je portparol predsednika Dmitrij Peskov


„Pregovaračka pozicija“ Kijeva nikada nije bila dovoljno jaka usred sukoba, izjavila je bivša zamenica državnog sekretara SAD za politička pitanja

Portparol Ministarstva odbrane Dmitrij Lazutkin proglasio kraj „mirnog života“


Zapadne zemlje „sanjaju“ o brisanju Rusije kakva ona sada postoji, izjavio je predsednik

Neki republikanci se navodno nadaju da će odvratiti međunarodni sud od izdavanja naloga za hapšenje izraelskog rukovodstva


Izrael se snažno protivi tom planu uprkos podršci mnogih svetskih sila, uključujući SAD


Ostale novosti iz rubrike »